Επιστολή ΟΕΒΕΚ προς Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Πλακιωτάκη Ιωάννη

 Καβάλα,  27/05/2020

           

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

 

                                                                   

                                                             ΕΠΙΣΤΟΛΗ

κ. Υπουργέ,

Έχοντας ήδη αποδείξει με τις ενέργειές σας στο περσινό περιστατικό της Σαμοθράκης την ευσυνειδησία σας, όπου με τις άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις σας λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει, ζητάμε την βοήθειά σας ώστε να λυθεί και το παρόν πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον ίδιο αποτελεσματικό  τρόπο.

Λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του covid-19 σταμάτησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί της Θάσου. Ζητάμε την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας-Θάσου, τώρα πλέον που η σύνδεση με τα νησιά επανέρχεται στη πρότερη κανονικότητα, στη συχνότητα που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια κατά την καλοκαιρινή περίοδο δίνοντας έτσι μια ανάσα στη τοπική οικονομία, το εμπόριο και τον τουρισμό που τόσο έχει πληγεί τους τελευταίους μήνες. Επίσης λάβετε υπόψη σας το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με την απομάκρυνση των 2/3 των κατοίκων του νησιού από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας . Παράλληλα για όλους τους κατοίκους του νησιού αυξάνεται το κόστος μεταφοράς τους προς την πρωτεύουσα της Π.Ε. Καβάλας με το προσωπικό τους όχημα, από και προς το νησί,  διότι επιβαρύνονται με  την επιπλέον χιλιομετρική απόσταση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας-Θάσου και προς αυτή τη κατεύθυνση αναμένουμε να είναι οι ενέργειές σας.

 

Εκ της Διοικήσεως